AGAR-AGAR ŽELÉ

Ingrediencie

  • 10 g práškového želé AGAR-AGER

  • 800 ml kojeneckej vody Zlatíčko

  • kompótové ovocie podľa výberu

  • 200ml šťavy z ovocia

  • 2PL agáve sirupu alebo 2PL trstinového cukru

  • 1PL citrónovej šťavy


Postup

1. Vodu Zlatíčko a ovocnú šťavu konzervy si nalejeme do hrnca. Pridáme prášok AGAR-AGAR (dostanete v Bio obchodoch a obchodoch so zdravou stravou), agáve sirup alebo trstinový cukor, citrónovú šťavu a všetko premiešame, aby sa ingrediencie spojili. Dáme na sporák, privedieme do bodu varu a hneď vypneme. Počas varenia miešame.

2. Pripravíme si rôzne nádobky, môžu byť aj sklenené zatváracie poháre, do ktorých rovnomerne naložíme kompótové ovocie. Zalejeme horúcim AGAR-AGAR želé. Necháme vychladnúť na izbovú teplotu. Potom vložíme do chladničky a necháme poriadne stuhnúť. 

3. Môžeme jesť priamo z misky alebo si želé vyklopíme na tanierik. Ak si želé dáme do zaváracích zatváracích pohárov, môžeme si ho zobrať zo sebou napríklad na prechádzku s detmi. Nezabudnite si zobrať lyžičku.

Tip

Deti milujú želé, ale poznáte zdravšiu alternatívu želé ako klasické živočíšne želé? 
AGAR-AGAR je želé prírodného pôvodu vyrobené z červenej riasy gelidium. V Japonsku ho volajú Tengusa. 
Používame ho všade tam, kde sa používa klasické želé- torty, zákusky alebo aj na zahusťovanie namiesto zápražky.
Jeho príprava je veľmi jednoduchá a vaše deti si pochutnajú na zdravej dobrote. Uvidíte, že si ho zamilujú.


Adela Dubnická

Adelkas Kitchen

Počet hlasov 55