ČokoBrownieSrdiečka Zlatíčka

Ingrediencie

  • 1 šálka (3dcl) špaldovej múky

  • pol šálky kakaa

  • štipka morskej soli

  • 1 lyžička sódy

  • 1 šálka strúhanej mladej cukety

  • 1/4 šálky kokosového oleja

  • 1/3 - 1/2 šálky javorového sirupu alebo iného sladidla

  • 1/3 šálky dojčenskej vody Zlatíčko

  • 2 lyžice ovsených vločiek

  • 70-percentná čokoláda

  • 2 lyžice kukuričného škrobu

  • 3 lyžice kakaa

  • 4 lyžice trstinového cukru

  • 1 dcl vody dojčenskej vody Zlatíčko


Postup

1. Najskôr si pripravíme ovsené mlieko. Ovsené vločky dáme na polhodinu do šálky s dojčenskou vodou Zlatíčko. Potom ich vo výkonnom mixéri rozmixujeme a vznikne nám biela tekutina podobná mlieku.

2. Nastrúhame cuketu aj so šupkou (ak máte staršie cukety, tak ich ošúpte a zbavte jadierok). Nastrúhanú cuketu zmiešame s roztopeným vlažným olejom, s vyrobeným ovseným mliekom a s javorovým sirupom či iným sladidlom.

3. V ďalšej nádobe si pripravíme suchú zmes. Tú spravíme zmiešaním múky, soli, sódy, kakaa a na väčšie kúsky nalámanej čokolády. Suchú zmes následne zmiešame s tekutou a vznikne cesto, ktoré dáme do formičiek alebo na plech vystlaný papierom na pečenie.

4. Brownies vložíme do vopred vyhriatej rúry a pečieme pri 180-tich stupňoch. Pečieme asi 25 minút, vyberieme a necháme vychladnúť.

5. Keď brownies vychladne, polejeme ho kakaovou polevou. Dojčenskú vodu Zlatíčko zmiešame s kukuričným škrobom, kakaom a trstinovým cukrom. Všetky suroviny dáme do kastróla, rozmiešame a potom zohrievame. Keď poleva začne hustnúť, je hotová a môžeme ňou poliať vychladnutý koláč.


Natália Kuľková

VegeGuláš

Počet hlasov 7