Hustá mrkvovo-batátová polievka s kelom

Ingrediencie

  • -6 mladých mrkvičiek (alebo 2 karotky)

  • polovicu batátu

  • 2 listy kučeravého kelu

  • 5 lyžíc naklíčenej alebo uvarenej BIO červenej quinoy


Postup

1. Quinou dáme naklíčiť alebo uvaríme podľa návodu.

2. Mladé mrkvičky poriadne očistíme, batát ošúpeme a nakrájame ho na kolieska hrubé 1cm.

3. Spolu s mrkvou vložíme do hrnca do paráčika na buchty a zakryté pokrievkou varíme na pare asi 8 minút.

4. Potom odstavíme a do zakrytého hrnca prihodíme na 1 minútu aj kelové listy.

5. Všetky suroviny (mrkvičky, batát, kelové listy aj quinou) vhodíme do mixéra, prilejeme 2,5 dcl dojčenskej vody Zlatíčko a mixujeme dohladka.

6. Z uvedených surovín vznikne porcia polievky pre trojčlennú rodinu.

7. Bábätku odlejeme polievočku do misky a podávame.

Tip

Rodičia si potom hotovú polievku môžu ešte na tanieri dochutiť gomasiom a posypať štipkou himalájskej soli.


Katarína Kosturská

Kathushkine kulinárium

Počet hlasov 7