Karfiolová polievka so syrom

Ingrediencie

  • 1 karfiol

  • 1 zemiak

  • 1 cibuľa

  • 700ml zeleninový vývar

  • dojčenská voda Zlatíčko

  • 400ml mlieko

  • kúsok masla

  • nastrúhaný syr

  • soľ


Postup

1. Na masle opražíme nasekanú cibuľku kým nezmäkne, asi 5 minút.

2. Pridáme očistený karfiol a nakrájaný zemiak.

3. Zalejeme mliekom a zeleninovým vývarom, pripraveným z dojčenskej vody Zlatíčko a koreňovej zeleniny(môžete použiť i zeleninový bujón, ktorý zalejete vriacou vodou Zlatíčko).

4. Priveďte do varu. V momente, keď zmes vrie, znížte oheň na minimum a varte až kým je karfiol a zemiak úplne mäkký.

5. Následne rozmixujte v mixéri na hustú polievku.

6. Nezabudnite nakonci osoliť.

7. Pri podávaní posypte polievku nastrúhaným syrom a ozdobte čerstvou bazalkou.


Veronika Svobodová

Special edition life

Počet hlasov 131