Vločkové kakao

Ingrediencie

  • 1 hrnček (objem 250 ml) obilné vločky (napr. špaldové alebo ovsené)

  • 2 hrnčeky (500 ml) dojčenská voda Zlatíčko

  • 1 lyžica kakao

  • med podľa chuti


Postup

1. Dojčenskú vodu necháme zovrieť.

2. Vločky zalejeme vriacou vodou a necháme ich aspoň ¾ hodinku (môžete aj viac) prikryté napučať.

3. Potom k napučaným vločkám pridáme kakao a zmes rozmixujeme úplne na jemno.

4. Rozmixované kakaové vločky precedíme cez jemné sitko.

5. Vzniknutý obilný nápoj podľa chuti prihrejeme a osladíme medom.

6. Zvyšné rozmixované vločky, ktoré nám zostali v sitku po precedení môžete pridať napríklad do jogurtu.


Jana Havettová

Recepty z mojej kuchyne

Počet hlasov 2