
AGAR-AGAR ŽELÉ


Ingrediencie
10 g práškového želé AGAR-AGER
800 ml kojeneckej vody Zlatíčko
kompótové ovocie podľa výberu
200ml šťavy z ovocia
2PL agáve sirupu alebo 2PL trstinového cukru
1PL citrónovej šťavy
Postup
1. Vodu Zlatíčko a ovocnú šťavu konzervy si nalejeme do hrnca. Pridáme prášok AGAR-AGAR (dostanete v Bio obchodoch a obchodoch so zdravou stravou), agáve sirup alebo trstinový cukor, citrónovú šťavu a všetko premiešame, aby sa ingrediencie spojili. Dáme na sporák, privedieme do bodu varu a hneď vypneme. Počas varenia miešame.
2. Pripravíme si rôzne nádobky, môžu byť aj sklenené zatváracie poháre, do ktorých rovnomerne naložíme kompótové ovocie. Zalejeme horúcim AGAR-AGAR želé. Necháme vychladnúť na izbovú teplotu. Potom vložíme do chladničky a necháme poriadne stuhnúť.
3. Môžeme jesť priamo z misky alebo si želé vyklopíme na tanierik. Ak si želé dáme do zaváracích zatváracích pohárov, môžeme si ho zobrať zo sebou napríklad na prechádzku s detmi. Nezabudnite si zobrať lyžičku.
Tip
Deti milujú želé, ale poznáte zdravšiu alternatívu želé ako klasické živočíšne želé? AGAR-AGAR je želé prírodného pôvodu vyrobené z červenej riasy gelidium. V Japonsku ho volajú Tengusa. Používame ho všade tam, kde sa používa klasické želé- torty, zákusky alebo aj na zahusťovanie namiesto zápražky.Jeho príprava je veľmi jednoduchá a vaše deti si pochutnajú na zdravej dobrote. Uvidíte, že si ho zamilujú.

