
ČokoBrownieSrdiečka Zlatíčka


Ingrediencie
1 šálka (3dcl) špaldovej múky
pol šálky kakaa
štipka morskej soli
1 lyžička sódy
1 šálka strúhanej mladej cukety
1/4 šálky kokosového oleja
1/3 - 1/2 šálky javorového sirupu alebo iného sladidla
1/3 šálky dojčenskej vody Zlatíčko
2 lyžice ovsených vločiek
70-percentná čokoláda
2 lyžice kukuričného škrobu
3 lyžice kakaa
4 lyžice trstinového cukru
1 dcl vody dojčenskej vody Zlatíčko
Postup
1. Najskôr si pripravíme ovsené mlieko. Ovsené vločky dáme na polhodinu do šálky s dojčenskou vodou Zlatíčko. Potom ich vo výkonnom mixéri rozmixujeme a vznikne nám biela tekutina podobná mlieku.
2. Nastrúhame cuketu aj so šupkou (ak máte staršie cukety, tak ich ošúpte a zbavte jadierok). Nastrúhanú cuketu zmiešame s roztopeným vlažným olejom, s vyrobeným ovseným mliekom a s javorovým sirupom či iným sladidlom.
3. V ďalšej nádobe si pripravíme suchú zmes. Tú spravíme zmiešaním múky, soli, sódy, kakaa a na väčšie kúsky nalámanej čokolády. Suchú zmes následne zmiešame s tekutou a vznikne cesto, ktoré dáme do formičiek alebo na plech vystlaný papierom na pečenie.
4. Brownies vložíme do vopred vyhriatej rúry a pečieme pri 180-tich stupňoch. Pečieme asi 25 minút, vyberieme a necháme vychladnúť.
5. Keď brownies vychladne, polejeme ho kakaovou polevou. Dojčenskú vodu Zlatíčko zmiešame s kukuričným škrobom, kakaom a trstinovým cukrom. Všetky suroviny dáme do kastróla, rozmiešame a potom zohrievame. Keď poleva začne hustnúť, je hotová a môžeme ňou poliať vychladnutý koláč.

