
Hustá mrkvovo-batátová polievka s kelom


Ingrediencie
-6 mladých mrkvičiek (alebo 2 karotky)
polovicu batátu
2 listy kučeravého kelu
5 lyžíc naklíčenej alebo uvarenej BIO červenej quinoy
Postup
1. Quinou dáme naklíčiť alebo uvaríme podľa návodu.
2. Mladé mrkvičky poriadne očistíme, batát ošúpeme a nakrájame ho na kolieska hrubé 1cm.
3. Spolu s mrkvou vložíme do hrnca do paráčika na buchty a zakryté pokrievkou varíme na pare asi 8 minút.
4. Potom odstavíme a do zakrytého hrnca prihodíme na 1 minútu aj kelové listy.
5. Všetky suroviny (mrkvičky, batát, kelové listy aj quinou) vhodíme do mixéra, prilejeme 2,5 dcl dojčenskej vody Zlatíčko a mixujeme dohladka.
6. Z uvedených surovín vznikne porcia polievky pre trojčlennú rodinu.
7. Bábätku odlejeme polievočku do misky a podávame.
Tip
Rodičia si potom hotovú polievku môžu ešte na tanieri dochutiť gomasiom a posypať štipkou himalájskej soli.

